Køb brugmansia engletrompeter

27. august 2019 Slået fra Af admin
Køb brugmansia engletrompeter

Hvis du er nybegynder og gerne vil købe din første brugmansia, så vil jeg anbefale dig at søge ind i vores facebookgruppe, hvor du lave et søgeopslag. Der skal nok være en privat som vil sælge i din del af landet, og som gerne vil hjælpe dig i gang. Det fantastiske ved private køb er, at vi kan hjælpe hinanden med viden om planten – og sælge dem til realistiske priser.

I gruppen afholdes ofte Engletræf, hvor man kan komme og tale med de andre, købe planter af hinanden og få gode råd. Man behøver ikke selv at sælge noget, for at være med. Måske kan man tilbyde at bage en kage i stedet, men det er ikke et krav.

Hvilken sort skal er bedst til nybegyndere?

Jeg vil råde dig til at anskaffe det vi kalder en varm engletrompet som den første. Du kan læse mere om forskellen på varm og kold her. Årsagen til dette er, at de er nemmere at få til at gro, hurtigere bliver store og sætter blomst. Det er også dem der er nemmest at få fat i, da de ofte sælges i supermarkeder som Lidl og Aldi om foråret. Der er intet galt i, at købe disse stiklinger. De er oftest sund, billige og kommer hurtigt i vækst.

Et andet godt råd er at starte med en uden navn (hvis den har gruppenavn er det fint) og enkelte blomster. De er mere robuste og giver et væld af blomster. Mange af de gule eller lyserøde dufter også helt utroligt meget, og er derfor en stor glæde at opleve. Det er lidt forskelligt om de hvide har duft eller ej, men spørg ind til dette hos din sælger.

Butikker med brugmansia

Du skal faktisk passe lidt på når du går i plantemarkeder. Fx reklamerer Plantorama stort med engletrompet, men du kan meget vel komme derfra med en etårig sommerblomst, som i virkeligheden hedder Datura. Det samme gælder Kridtvejens Planter, Jespers Planteskole mm. Virkelig mange har ikke styr på navngivningen.

Ebay kan under ingen omstændigheder anbefales. Der sælges frø som intet har med planten at gøre, med fine billeder af fx blå blomster. Det er billedmanipuleret materiale som er rent fup.
Man kan selvfølgelig møde nogen som har de rigtige planter. Jeg købte selv en større portion fra en sælger på ebay engang. Jeg fik nogle kæmpe tykke grene, som selvfølgelig ikke overlevede transporten fra tyskland.

DBA begynder at blive et sted hvor flere sælger, men jeg ser ofte personer som ikke har forstand på hvad de sælger derinde. Navngivningen kan være helt skør, og ofte er der også her tale om datura og ikke brugmansia.

Vil man have en professionel forhandler, anbefaler mange Gommer. Det er dyrt, men dejligt og man får det man bestiller. Jeg vil dog aldrig anbefale en nybegynder at handle her, da der er for store chancer for at planterne ikke får den rigtige pleje, efter den hårde tur med posten.

I samme kaliber findes også Kirscner-Abel, men siden er på tysk.