Så store kan engletrompeter blive

I danmark bliver engletrompeter typisk to til tre meter høje, men kun hvis det er frøplanter eller stiklinger taget under Y. På deres naturlige voksepladser bliver planterne dog meget større. Engletrompeter kan blive op til 9 meter høje, hvilket dog er undtagelsen. Normal højde for planterne er omkring 4 meter.

Mange danskere har ønske om at planterne ikke bliver så høje. Dels skal vi vinteropbevare dem, og dels kræver det store mængder plads, næring og vand at have så store planter. For at holde sine planter små, skal man beskære dem helt ned til nummer to deling (den der deler stammen i fire grene). Ældre planter har som regel mange stammer (dem der kommer op af jorden benævner jeg stammer), og da skal de alle beskæres efter nummer to forgrening.

For at få lave planter er der faktisk kun den mulighed, at tage stikling over Y på moderplanten – og blive ved at klippe den hårdt ned hvert år.

For at få høje planter, skal man frøså (de bliver meget livskraftige fra start), men man kan også tage stiklinger under Y – fx et rodskud eller et skud fra stammen af moderplanten. Herudover skal planten have optimal fordeling af lys, varme, næring og vand. Man skal også undgå angreb af skadedyr og så skal skal man lade være med at klippe den ned om efteråret.

Billedet viser en plante der lige har været igennem sin vækstfase i begyndelsen af sommeren. Den har lige fået sin første blomst. Det er en stikling lavet efteråret før.

Scroll til toppen