Vækstfase

1. maj 2016 Slået fra Af admin

Det er meget let at se forskel på en brugmansia i vækstfase og en der ikke er det. Bladene bliver voldsomt store under vækstfasen. Disse blade vil falde af når fasen overstås og planten vil så være klar til blomstring.

Billederne er taget i dag og er fra samme plante. Jeg har nemlig en plante som både er i vækstfase og som var det for fire år siden. Forvirret?!?
Ja for Brugmansia gennemgår jo normalt kun en vækstfase i deres liv.

vaekstfase Almindelig blad (Læg mærke til min hånds bredde på disse to billeder)
Planten her er i virkeligheden fire år gammel og har været opstammet alle årene, men jeg er ked af dens facon, selvom jeg er vild med den tykke stamme. Så jeg har besluttet at lade den vokse til en høj busk i stedet, hvilket har bevirket at sideskuddene skal igennem vækstfase for at danne nye Yér, hvorefter planten også fra de nye grene kan blomstre. Jeg skal nok vise et billede af hele planten senere. Lige nu er den “mokket” op i udestuen sammen med alle de andre, så det er svært at vise den i fuld figur nu.

 

Denne viden er rigtig god at huske på, når vi laver stiklinger. Tages stiklingen under Yét skal den nye plante altså igennem en vækstfase, mens den er klar til blomstring med det samme, såfremt stiklingen tages over Yét.